tisdag 24 juni 2008

städa

gnuggar geniknölarna; vad ska jag skriva? för fingrarna ner mot tangetbordet. skriver.

efter ett telefonsamtal från mamma, där hon gjorde klart för mig att jag ska ta hand om smutstvätten på rummet, städa rummet & torka rent & plocka i ordning på smink & gamla tops nere i badrummet, känns dagen genast mycket lättare. dels dessa bördor, plus en åttaårig lillebror som ska tas hand om, göra mat till och se till att huset står kvar när mamma kommer hem, ligger nu på mina axlar. ibland känns det som om hela världen ligger där.

hur som helst, vaknade runt tolv imorse, skönt som tusan att få sova. hoppade in duschen, & efter det - ett försök till att verka, eller i alla fall se - vuxen ut då man satte sig med en kopp kaffe och bläddrade igenom tidningen med morgonrocken på. tidningen var ju föga intressant måste jag säga, tilltalade mig inte någonting. så, efter att ha bläddrat fram till serierna och läst ut dem utan att överhuvudtaget lyfta på mungiporna, tog jag min kaffekopp och förflyttade mig till altanen. ja, det var tamigfaktiskt solen som visade sig idag !

men nu, så ska jag återigen försöka lätta tyngden på mina axlar. gå och torka i ordning lite på toaletten minsann. mamma sa att jag skulle ta något konstigt medel som hette citek. ska väl göra det då, och torka bort allt citek-ligt* smuts därinne.
*skitäckligt

Inga kommentarer: