söndag 9 september 2007

söndagsångest

gnuggar geniknölarna; vad ska jag skriva? för fingrarna ner mot tangetbordet. skriver.

efter ett telefonsamtal från mamma, där hon gjorde klart för mig att jag ska ta hand om smutstvätten på rummet, städa här vid databordet och torka rent och plocka i ordning på smink och gamla tops nere i badrummet, känns dagen genast mycket lättare. dels dessa bördor, plus en åttaårig lillebror som ska tas hand om, göra mat till och se till att huset står kvar när mamma kommer hem, ligger nu på mina axlar. ibland känns det som om hela världen ligger där.

hur som helst, vaknade runt ett imorse, skönt som tusan att få sova. hoppade in duschen, och efter det - ett försök till att verka, eller i alla fall se - vuxen ut då man satte sig med en kopp kaffe och bläddrade igenom tidningen med morgonrocken på. tidningen var ju föga intressant måste jag säga, tilltalade mig inte någonting. så, efter att ha bläddrat fram till serierna och läst ut dem utan att överhuvudtaget lyfta på mungiporna, tog jag min kaffekopp och förflyttade mig till soffan. tittade på teven en stund, men det var lika trist där. ingenting intresserade mig, och jag kände mig bara ensammast i hela världen. smaken för kaffet svalnade lika fort som dess temperatur, och det slutade med att jag somande om på soffan. ungefär så har min dag sett ut, i soff-position, fylld med saknad och söndagsångest.

efter att ha skrivit detta, så ska jag försöka lätta tyngden en aning från mina axlar. gå och torka i ordning lite på toaletten minsann. mamma sa att jag skulle ta något konstigt medel i duschen som hette citek. ska väl göra det då, och torka bort allt citek-ligt smuts därinne.

Inga kommentarer: